Ontstaan

Tot de zeventiger jaren konden patiënten met huidproblemen terecht bij dermatologen of plastisch chirurgen. Aanvullende behandelingsmethoden bestonden nog niet of werden beperkt uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste. Door de kennis van dermatologen, plastisch chirurgen en schoonheidsspecialisten samen te voegen ontstond een basis voor een nieuw paramedisch beroep : de huidtherapeut.

Huidtherapeut 

De huidtherapeut is als paramedicus opgeleid om de zieke en/ of beschadigde huid te behandelen. Hiervoor is de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of de Haagse Hogeschool. De titel ‘Huidtherapeut’ is beschermd en vastgelegd in de Wet BIG, artikel 34.

Wij behandelen op verwijzing van een huisarts of specialist maar zijn zeker ook toegankelijk voor mensen die op eigen initiatief komen. Technologische vooruitgang biedt steeds meer en betere behandelingsmogelijkheden. Met ingang van 2011 is de huidtherapeut direct toegankelijk geworden. Helaas gaan nog niet alle zorgverzekeraars hierin mee.

Oprichting

De praktijk is opgericht door Wieke de Vries, een van de eerste huidtherapeuten in Nederland. Zij heeft met collega huidtherapeuten ervoor gezorgd dat er een basis is gelegd voor vergoedingen van de paramedische behandelingen voor patiënten die op verwijzing kwamen. In 1998 kwam Trees Oord als stagiaire binnen en is gebleven. In 2000 werd de maatschap De Vries/Oord opgericht. In 2003 besloot Wieke gebruik te maken van de VUT en ging Trees verder als zelfstandig ondernemer.

Naast automatisering en de uitbreiding van behandelingen is er sindsdien allerlei apparatuur aangeschaft om nog mooiere resultaten te bereiken. Het leveren van de hoogst mogelijke kwaliteit staat bovenaan maar ook integriteit en plezier in het werk. Veilig en gezond werken met oog voor milieu en omgeving vinden wij ook van groot belang.

De huidige organisatie telt momenteel 4 huidtherapeuten, 1 officemanager en 1 boekhouder/pr manager.