Beschrijving

Met chemische peelings kun je verschillende huidproblemen oplossen zoals acne, pigmentvlekken en fijne lijntjes. Ze zorgen in ieder geval voor exfoliatie en desquamatie en daarom gaat de epidermis zich vernieuwen. Er bestaan veel ingrediënten met een exfoliërende werking, ofwel ze verwijderen de bovenste dode huidcellen. Chemische peelings zijn fruitzuren (alpha hydroxy acids) en salicylzuur (beta hydroxy acid). Een van de bekendste fruitzuren is melkzuur ofwel lactic acid.

 

Een lactic peel is een peel die onder andere melkzuur bevat en het is één van de mildste chemische peelings. Melkzuur is een alpha hydroxyzuur, het breekt en verwijdert eiwitbruggen tussen de hoorncellen. Dit maakt dat de lactic peel de huid exfolieert en de hoornlaag verdunt.

Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap waardoor bestaande pigmentvlekken minder zichtbaar worden.

Een lactic peel is daarom ook ideaal om pigment te behandelen. Dit komt omdat melkzuur ervoor zorgt dat er  minder tyrosinase ontstaat, dit is een enzym dat betrokken is bij de vorming van melanine in de huid. Het zorgt er voor dat bepaalde pigmentcellen minder pigment produceren

Melkzuur heeft ook als eigenschap dat het helpt de huid haar ideale pH-waarde te behouden, de zuurgraad blijft dus in balans en daarmee is deze peel ook minder agressief. Een melkzuur peeling is geschikt voor mensen met een zeer gevoelige huid die mogelijk geen intensievere peeling kunnen verdragen.

Samenvattend stimuleert een lactic peeling de natuurlijke productie van collageen, het egaliseert de huidskleur en vermindert de intensiteit van hyperpigmentatie van de huid. Daarnaast werkt melkzuur hydraterend, verhelderend en vermindert het fijne lijntjes, ideaal om de huid op te frissen dus.

Bij rosacea kun je melkzuur ook goed inzetten, het geeft weinig irritatie.