Beschrijving

Er is nu een nieuwe praktijkprocedure voor acne in het gezicht beschikbaar. Bij de procedure worden Sebacia Microparticles gebruikt, een innovatieve formulering van gouden microdeeltjes die op de huid worden aangebracht, gevolgd door een behandeling met een dermatologische laser. De procedure is bedoeld om de klieren en poriën die een rol spelen bij het ontstaan van acne te verkeinen zodat er minder olie wordt geproduceerd en de huid er beter uit gaat zien.

Wat zijn de voordelen van de acneprocedure van Sebacia?

  • Gelokaliseerde procedure die is gericht op 3 van de onderliggende oorzaken van acne
  • Eenvoudige procedure. Werkzaamheden kunnen direct hervat worden
  • Preventief
  • Geen verdoving

Hoe werkt de acneprocedure van Sebacia?

De Sebacia-formulering met gouden microdeeltjes wordt door een medische zorgverlener op uw huid aangebracht en in uw huid gemasseerd. Tijdens de procedure worden Sebacia Microparticles in de poriën en olieproducerende klieren afgegeven. Vervolgens wordt een dermatologische laser op de huid aangebracht die de gouden microdeeltjes in de poriën en olieproducerende klieren verwarmt. Deze verwarming is gericht op de klieren en poriën en is bedoeld om het uiterlijk van uw huid te verbeteren. De Sebacia behandeling bestaat uit 3 sessies, verspreid over 2 weken.

Wat veroorzaakt acne?

Acne wordt veroorzaakt door 3 factoren

1.     Overmatige olieproductie

2.     Vuil dat de poriën verstopt

3.     Woekering van bacterien

 

Wat gebeurt er tijdens de procedure?

De sessie duurt in totaal 30-45 minuten.

  • Het gezicht reinigen
  • Sebacia Microparticles in uw huid masseren
  • Uw huid afkoelen met gekoelde rollers
  • Laserbehandeling

Na de procedure is uw huid een beetje rood, maar dit verdwijnt meestal binnen 1-2 uur.

Wat houdt de acneprocedure van Sebacia in?

De acneprocedure van Sebacia is een procedure voor de behandeling van acne in het gezicht, waarbij gebruik wordt gemaakt van de unieke Sebacia Gold Microparticles en een medische laser.

Meestal bestaat de procedure uit drie sessies die 1 week na elkaar plaatsvinden. De Sebacia Microparticles worden in de poriën afgegeven tijdens de proce- dure in de praktijk. Met een medische laser worden de gouden microdeeltjes verwarmd. Deze warmte is gericht op de olieproducerende klieren en verstopte poriën die de oorzaak zijn van acne.

 

Hoe lang duurt het voordat ik verbetering zie?

In klinische onderzoeken werd binnen 2-3 maanden na de laatste Sebacia-sessie verbetering in de acne gezien.

 

Heeft de acneprocedure van Sebacia mogelijke bijwerkingen?

Net als bij elke medische procedure kunnen er bij- werkingen optreden. De meeste bijwerkingen van de acneprocedure van Sebacia zijn vergelijkbaar met die van een laserbehandeling voor haarverwijdering en houden verband met het gebruik van de laser. Raadpleeg uw medische zorgverlener om uw persoonlijke omstandigheden te bespreken.

 

Welke andere behandelingen zijn er beschikbaar voor acne?

Artsen kunnen topische medicatie, orale medicatie of een combinatie van topische en orale medicatie voor dagelijks gebruik voorschrijven, waarbij erop wordt vertrouwd dat de patiënt elke dag een pil inneemt of een crème aanbrengt. Het gebruik van sommige orale medicatie, zoals isotretinoïne, moet streng worden bewaakt vanwege mogelijke bijwerkingen.