Beschrijving

Wij hebben verschillende modellen, maten en merken borstprotheses op voorraad. De huidtherapeute  zal samen met u een keuze maken uit de vele alternatieven.

Direct na de operatie wordt een tijdelijke textielprothese gedragen. Deze wordt vaak in het ziekenhuis aangemeten voordat u naar huis gaat. Deze noodprothese kunt u dragen in een BH zonder beugels of een post-op top.

4 tot 6 weken na de operatie kunt u een afspraak maken voor de siliconen borstprothese. Twijfelt u of het litteken al voldoende hersteld is, dan kunt u eerst overleggen met uw behandelend arts of mammacare verpleegkundige.

Siliconen borstprothese
Borstprotheses zijn er in verschillende vormen. Tijdens de afspraak zal de adviseuse samen met u kijken welke vorm het beste bij uw borst past.
De protheses benaderen qua zachtheid en doorhangvermogen zo goed mogelijk de natuurlijke borst en nemen snel de lichaamstemperatuur aan.

Symmetrische borstprothese
Deze borstprothese is symmetrisch van vorm en kunnen zowel links als rechts gedragen worden.

A-symmetrische borstprothese
Deze borstprothese heeft een uitloop onder de arm en is daarom of links of rechts.

Lichtgewicht borstprothese
Lichtgewicht borstprothese is tot 25% lichter dan vol-siliconen borstprothese. Hierdoor wordt uw schouder minder belast.
Plak- of contact borstprothese
Wanneer u al langer geleden geopereerd bent, kan een plakprothese een mogelijkheid zijn. Deze siliconen borstprothese wordt door een kleeflaag aan de huid vastgehecht. Dit kan u een meer natuurlijk gevoel geven.

Deelprothese
Bij een borstbesparende operatie of bij ongelijke borsten bestaat er de mogelijkheid om een aanvullende siliconen borstprothese te dragen, een zogenaamde deelprothese. Deze zijn er in allerlei vormen. Door te passen en te proberen wordt de juiste vorm gezocht.

Zwemprothese
Siliconen borstprothese kan in badmode gebruikt worden. Ook zijn er zwemprotheses. Deze zijn licht van gewicht en kunnen in badmode gedragen worden.

Dubbelzijdige operatie
Wanneer u aan beide zijden bent geopereerd, kiest u zelf welke vorm en maat protheses goed bij uw lichaamsbouw past.

Merken

Wij verkopen van de volgende merken borstprotheses: Anita, Silima, Amoena en Basko.

Voor het aanmeten van een borstprothese dient u altijd een afspraak te maken zodat de huidtherapeute voldoende tijd heeft om samen met u de juiste borstprothese uit te zoeken. Wij zijn SEMH gecertificeerd.